دریل چکشی
دریل چکشی علاوهبر خاصیت گردشی میتواند به مته ضربه هم وارد کند. این مورد برای سوراخکاری بتن و دیوار بسیار کاربرد دارد و به بیانی دیگر بسیار این فرایند را آسانتر مینماید. بدان معنی که دریل چکشی علاوه بر حرکت چرخشی، به صورت عمود بر دیوار ضربات زیادی وارد نموده و پیشروی را برای کاربر آسانتر می کند. دریلهای چکشی معمولاً با نیروی برق کار میکنند اما استفاده از نمونههای از آنها که با باتری و بدون سیم کار میکنند رو به افزایش است.
نمایش بیشتر
استفاده از حالت چکشی در دستگاهها به انتخاب کاربر آن میباشد به صورتی که با انتخاب و حرکت دادن دکمه مورد نظر شما میتوانید این حالت را به توانایی سوراخکاری ابزار خود اضافه نمایید. تعداد ضربه های دریل چکشی بسیار متفاوت میباشد. این ضربات میتواند از حداقل 1000 ضربه در دقیقه تا ده ها هزار ضربه متغیر باشد. در مدل هایی از انواع دریل چکشی امکان کنترل بر تعداد ضربات توسط کاربر هم فراهم شده است.
انواع دریل چکشی
چکشی برقی (سیم دار): با ویژگی چکشی با برق کار می کند. هنگامی که در نزدیکی محل کار پریز برق وجود داشته باشد، کار با آن بهترین گزینه خواهد بود. از آنجا که از برق مستقیم به جای باتری استفاده می کنند، کاربران مجبور به قطع کار برای شارژ شدن باتری و در نتیجه اتلاف وقت نخواهند بود.
چکشی شارژی (بدون سیم): مناسب برای حمل کردن با انعطاف پذیری بالا است. هنگامی که یک فرد باید همزمان مکان های مختلف کار کند و در بعضی از نقاط ممکن است پریز برق وجود نداشته باشد، دریل چکشی شارژی بهترین انتخاب است. تولید کنندگان زیادی در بازار وجود دارند که باطری های اضافی را در کیت دستگاه (جعبه حاوی دریل و لوازم جانبی آن) ارائه می دهند. همچنین، بعضی از شرکت ها شارژر هایی را تولید کرده اند که می توانند ظرف 30 دقیقه باتری را به طور کامل شارژ کند.
فواید دریل چکشی
دریل چکش برای کارهای سنگین مناسب است، وقتی یک دریل معمولی نمی تواند از پس آن برآید. با استفاده از سوئیچ انتخاب، کاربر می تواند حالت چرخش استاندارد را به علاوه عمل چکشی تغییر دهد. با این حرکت نفوذ مته سریعتر و قویتر خواهد بود.
دریل چکشی عمدتا توسط حرفه ایها و پیمانکاران برای سوراخ کاری در سخت ترین مواد مورد استفاده قرار می گیرد. اگر به دنبال سوراخ کردن سنگ هستید یا بتن، دریل چکشی اولین انتخاب است. در حالی که این دریل، ابزاری برای حرفه ای ها است، بسیاری از آنها برای انجام فعالیت های خانگی به کار گرفته می شوند. معمولا برای نصب قفسه ها یا کابینت ها روی سطوح سخت از دریل چکشی استفاده می کنند.
این دستگاهها معمولا دارای کاربرد چند گانه هستند؛ همانطور که در بالا بیان کردیم، برای سوراخ کاری سطوح سخت، سوراخ کاری معمولی و راندن پیچ در سوراخ. این مزیت باعث می شود این دستگاهها دارای انعطاف پذیری بسیار بالایی برای پوشش دادن انواع فعالیت های خاص باشند.
تفاوت اصلی دریل گیربکسی با دریل چکشی
یکی از اصلیترین تفاوتهای این دو در متههای آنهاست. دریلهای چکشی از این زمینه کاربرد وسیعتری دارند. سه نظام ۳ فک آنها به گونهای طراحی شده که میتوان هر دو نوع متهی گرد و شش سر را به آنها وصل کرد. اما دریل گیربکسی به نوعی سوکت قفلی مجهز است که تنها متههایی با شنک شش سر به آن متصل میشود.
گاهی اوقات در هنگام استفاده از دریل معمولی با مشکلاتی روبرو میشوید، به این دلیل که فشاری بیش از توان دریل وارد میکنید. احتمالا احساس کردهاید که سه نظام نمیتواند کنترل لازم را بر مته داشته باشد یا اینکه اصلا قدرت پیچ کردن یا دریل کردن را ندارد. لازم است بدانید که هنگام استفاده از دریل گیربکسی با این مشکلات روبرو نخواهید بود.
نکات مهم خرید دریل چکشی
میزان هزینه: دریل های چکشی در بازار در محدوده قیمت های مختلف در دسترس هستند. قیمت ها با توجه به برند، قابلیتها، دوام و اهداف شما متفاوت خواهد بود. با این حال، همیشه در زمان خرید نوع گارانتی را در نظر بگیرید.
قدرت موتور: قدرت موتور دریل شارژی چکشی معمولا از 9 تا 20 ولت و بالاتر است. مقدار ولتاژ بالاتر به معنای قدرت و توان بیشتر است.
برقی در مقابل شارژی: دریل شارژی همیشه برای استفاده آسانتر است. اما نداشتن باتری اضافی یا شارژر ممکن است باعث توقف کار و اتلاف وقت شود. بنابراین، مهم است که بر روی اولویت هایتان کار کنید و مدلی را انتخاب کنید که متناسب با نیازهایتان باشد.
ویژگی های اضافی: دریل چکشی ممکن است دارای انواع ویژگیها باشد، مانند: دسته های تخصصی، انتخاب سرعتهای مختلف و یا نور LED.